Imponerende resultater etter endt kurs!

“Vi har gått ned en hel person i vekt” konstaterer gutta og bryter ut i latter.

7.april møtte 17 spente mannfolk opp til sin første treningsøkt i prosjektet “Fra Tjukkas til Kjekkas.” 

Gjennom seks uker har de med veiledning av Personlig Trenere Cathrine Bang og Astrid Berg-Johansen jobbet målrettet mot en bedre helse og noen kilo i minus på vekten.

Ideen om prosjektet kom etter Cathrine og Astrid hadde vært på kurset “Weight trainer” holdt av Halvor Lauvstad gjennom Akademiet for Personlig Trening.

-Her så vi muligheten til å hjelpe folk med livsstilsplager som kan komme av lite fysisk aktivtet, et usunt kosthold, overvekt og vi ønsket og lage dette tilbudet enkelt slik at det var gjennomførbart for alle, forteller Astrid Berg-Johansen.

Hun forteller videre at alle var gjennom 2 egentreninger og 1 fellestrening i uken. Treningen besto av kondisjon- og styrketrening med fokus på kondisjonstreningen.

Deltakerne hadde stor variasjon i utgangspunkt og skulle derfor gjennom denne perioden konkurrere med seg selv og gjøre det litt bedre for hver treningsøkt.

Gutta har fått veiledning i kosthold og anbefalinger om hva maten bør inneholde. For å gjøre en slik prosess så enkelt som mulig har ingen av dem fulgt en spesifikk matplan, de har selv loggført sitt eget inntak i en kosthodsapp for å holde kontroll på at inntak av energi var i samsvar med målet.

-Når man skal gjennom en prosess som dette kan det være utfordrende å endre spisevaner i tillegg. Når du kan loggføre den maten du vanligvis spiser blir dette enklere enn å måle,veie å handle inn mat du vanligvis ikke inntar. Du kan gjøre små endringer i den maten du allerede er glad i. Med å gjøre det på denne måten så lærer de å se selv hva måltidene og matvarene inneholder, forteller Cathrine Bang.

 

“Du bør ikke trene for å bli yngre, men for å bli eldre”

 

 

Deltakerne hadde et felles mål på veien om å gå ned 100 kilo til sammen. Dette klarte de, selv om antall deltakere på kurset måtte justeres ned på grunn av coronarestriksjoner. Tallet ble hele 104,5 kilo !

-Gjennom disse seks ukene har vi hatt en fantastisk reise med denne gjengen. De har hatt masse herlig humor, motivert hverandre slik at alle har kommet seg gjennom treningsøktene sine. Og ikke minst har de hatt topp resultater. Ikke bare på vekta, men på blodtrykk, kolesterol, søvnapne, smerter og psykisk helse, forteller Astrid Berg-Johansen.

Som treningssenter har dette vært en fin erfaring og gjenspeiler vår visjon om at alle skal ha mulighet til en aktiv livsstil uavhengig av utgangspunkt.

 

 

 

IMG 5213
DEEC03F1 7809 4F44 B6BA 5C82E57FB9A3

 

Astrid og Cathrine ser med stolthet tilbake på opplegget og konstanterer at det er mulig å endre mye med noen få tiltak. De gleder seg allerede til å ønske velkommen til neste kurs i høst. Til høsten utvider de kurskonseptet.

Månedens Medlem

Bli bedre kjent med Månedens Medlem Magnus Sundbakken. Bak de tunge dunkene i gulvet finner vi han. Og vi er ikke bare imponert over hvor mye han klarer å løfte, men hvor inkluderende han er med alle rundt seg.

Les mer

Sommerens gruppetimer

Her ser du oversikt over sommerens gruppetimer. Hvis det viser seg at behovet for flere timer melder seg, så blir dette satt inn.

Les mer

Månedens Medlem!

Bli kjent med månedens medlem, Rita som har vært medlem hos oss i flere år. For 3 måneder siden bestemte hun seg for å begynne og trene styrke og kjøpte sin første personlig trener time.

Les mer